ÇİKOLATALI EBRULİ CHEESECAKE

cheesecake

Malzemeler:

  • 500gr. labne peyniri,
  • 1 kutu (200ml) krema,
  • 2 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 3/4 su bardağı şeker,
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • Tabanı için; 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi,
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı süt,
  • Üzeri için 60gr. bitter çikolata,
  • 100ml krema
Yapılışı: Bisküvileri un haline getirip eritilmiş tereyağı ve sütle karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlıyoruz. Etrafını alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Üzerine bisküvili karışımı yayıp, bir bardak tabanıyla bastırıp sıkıştırıyoruz. 10-15 dakika buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra kremayı mikserle çırpıyoruz. Ayrı bir kapta süzdüğümüz labne peyniri ve şekeri el çırpıcısıyla karıştırıyoruz. Üzerine un ve nişastayı ekliyoruz. Yumurtaları tek tek kırıp karıştırıyoruz ve çırptığımız kremayı ekleyip karıştırıyoruz. Buzdolabında beklettiğimiz bisküvilerin üzerine içinden bir kepçe kremayı ayırıp kalan kremayı döküyoruz. Kalan kremaya kakaoyu ekleyip çırpıyoruz. Kakaolu karışımı da kremanın üzerine gezdirip bir çatal yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz. İçindeki havanın çıkabilmesi için kalıbı tezgaha birkaç kez vuruyoruz. Bir fırın kabına su doldurup fırına yerleştiriyoruz. Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında sadece ortasında 4-5cm lik bir alan salladığınızda oynayacak kıvama gelene kadar yaklaşık 40-50 dk . kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırının kapağını aralayıp, çatlamaması için 1 saat kadar fırın içinde ılınmasını bekliyoruz. Kalıbın kenarlarından bıçakla geçip kremanın kalıptan kurtulmasını sağlıyoruz. Bu şekilde soğurken kalıba yapışıp çatlamasını önlemiş oluyoruz.  Çikolata sos için kremayı ısıtıp ocaktan alıyoruz ve üzerine çikolatayı ekleyıp eritip karıştırıyoruz. Sosu cheesecake üzerine yayıp buzdolabında en az 4-5 saat bekletiyoruz. Tam kıvam için 1 gece bekletilmesi daha uygun olacaktır.
                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Tarifinizdeki sunum tabağınızı nereden aldınız acaba?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ