İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ

bulgurlu köfte

Malzemeler: (16 adet için)

  • 4 adet yufka,
  • 400gr. kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 3/4 çay bardağı ince bulgur,
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz içi,
  • Tuz, karabiber, pul biber,
  • Üzeri için 2 adet yumurta,
  • 1 kase galeta unu,
  • Sıvıyağ
Yapılışı: Bulguru bir kaba alıp üzerini kapatacak şekilde kaynar su ve tuzunu ekleyip ağzı kapalı olarak suyunu çekip şişene kadar bekletiyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurduktan sonra tuz ve baharatlarını ilave ediyoruz. Üzerine beklettiğimiz bulgur ve cevizi katıp bir dk. kadar daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
1 adet yufkayı serip yarım daire elde edecek şekilde ikiye katlıyoruz. Daha sonra sigara böreği sarar gibi 4 eşit parçaya ayırıyoruz. İçlerine 2-3 yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan ekleyip sarıyoruz. En uç kısmını suya batırıp yapışmasını sağlıyoruz. Daha sonra çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Dilerseniz yufkanın katları arasına su ve yağ karışımı sürüp 175 derece fırında da pişirebilirsiniz.
                                 Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ