MISIRLI GEVREKLİ ELMALI KURABİYE

mısır gevrekli kurabiye

Malzemeler:

  • 100gr. oda sıcaklığında tereyağı,
  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım paket vanilya,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Un,
  • 1 adet elma,
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • Üzeri için mısır gevreği ve pudra şekeri
Yapılışı: Şeker ve yumurtayı mikserle birkaç dk çırpıyoruz. Tereyağını ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Hafif ele yapışacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde un ilavesini yapıyoruz. Elmanın kabuklarını soyup çok küçük küpler halinde yaklaşık yarım tavla zarı boyutunda doğrayıp tarçına buluyoruz ve hamurumuza ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Mısır gevreğini bir kaseye alıyoruz. Hamurdan kaşık yardımıyla yaklaşık 1 yemek kaşığı alıp mısır gevreğine bulayıp yuvarlıyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ