GRİSSİNİ

galeta tarifi

Malzemeler:

  • 220 gr. un,
  • 110 ml. su,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 1 çay kaşığı tuz, 
  • 1 paket toz maya,
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
Yapılışı: Su hariç diğer malzemeleri karıştırıp üzerine ılık suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp streçle sarıp oda sıcaklığında yaklaşık 50 dk. bekletiyoruz. Merdane yardımıyla yaklaşık 6-7mm kalınlığında olacak şekilde kare olarak açıyoruz. Daha sonra ruletle 1 cm genişliğinde kesip her bir parçayı elimizle hafifçe yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Önceden 185 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.  Fırının kapağını hafif aralayıp yarım saat kadar fırın içinde bekletip iyice kurumasını sağlıyoruz.
                       Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ