HAVUÇLU KABAK ÇORBASI

havuçlu kabak çorbası

Malzemeler:

  • 2 adet sakız kabak,
  • 1 adet havuç,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 su bardağı süt,
  • Yaklaşık 5 su bardağı su,
  • Tuz, karabiber,
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
Yapılışı: Kabak ve havucu soyup rendeliyoruz. Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp sebzeleri ilave ediyoruz. Sebzeler suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz. Daha sonra unu ekleyip kavuruyoruz. Tuzunu ilave ettikten sonra suyunu ekleyip sebzeler yumuşayıp, çorbamız kıvam alana kadar pişiriyoruz. Pişen çorbayı el blenderi ile pürüzsüz hale getirip tekrar ocağa alıp sütünü, karabiber ve dereotu ekleyip kısık ateşte 1-2 dk. daha kaynatıyoruz.
                          Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ