SUSAMLI FINDIKLI KURABİYE
Malzemeler:
- 250gr. oda sıcaklığında tereyağı yada margarin,
- Yarım çay bardağı sıvıyağ,
- 1 adet yumurta,
- 2 çay bardağı pudra şekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- Yarım çay bardağı susam,
- Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık,
- Un,
- Üzeri için 60gr. bitter çikolata
Yapılışı: Susamı bir tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz. Rengi dönmeye başlayınca fındıkları da ekleyip 2-3 dakika daha kavurup soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir yerde tereyağı, sıvıyağ, pudra şekeri ve yumurtayı karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde kontrollü olarak unu ekliyoruz. Son olarak soğuyan susam ve fındığı da ilave edip karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında çok fazla kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerini benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile dekore edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder