GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI

garnitürlü enginar salatası

     Enginar severler için hem pratik hem de lezzetli bir alternatif "Garnitürlü enginar salatası" 
     Tam mevsimindeyken enginarlı diğer tariflerden  Pirinçli enginar salatası ve Zeytinyağlı enginar yapımına da göz gezdirebilirsiniz;)

Malzemeler:

  • 5 adet çanak enginar,
  • 1 adet konserve garnitür,
  • 6-7 adet kornişon turşu,
  • Yarım su bardağı mısır,
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber,
  • 1 tutam dereotu,
  • Tuz, limon suyu,
  • Zeytinyağı
Yapılışı: Enginarlara tuz ve limon suyu ekleyip üzerini kapatacak kadar su ilavesi yapıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayıp garnitür, mısır, doğranmış kornişon,kırmızı biber ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapıyoruz
                        Afiyet olsun:) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ