Dilerseniz aynı şekilde patates yerine kıymalı olarak da hazırlayabilirsiniz paylaşacağım tarifi;)
Malzemeler:(3-4 kişilik)
- 8 adet milföy hamuru,
- 2 adet orta boy patates,
- 1 adet küçük boy soğan,
- 1 kase yoğurt,
- 1-2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Tuz, karabiber, tozbiber, pulbiber, nane
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp tuzu ilavesi yapıp eziyoruz. Üzerine rendelenmiş soğan, karabiber, pul biber ekleyip karıştırıyoruz. Hafifçe yumuşamış olan milföylerin her bir karesini 9 eşit parçaya kesiyoruz. Fotoğraftaki gibi ortasına patatesli harçtan koyup köşelerini birleştirip kapatıyoruz. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Tereyağını eritip toz biber ve naneyi ekliyoruz. Sarımsakları ezip yoğurda ilave edip çırpıyoruz. Pişen milföylerin üzerine servisten hemen önce olacak şekilde yoğurt ve yağ gezdirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder