KAYMAKPARE

Şekerpare

        3-4  malzemeyle hazırlayabileceğiniz yapımı çok pratik, oldukça lezzetli bir şerbetli tatlı Kaymakpare;) Hamuru oldukça yumuşak dağılmaya yatkın bir yapıda olduğu için serviste biraz hassas olmak gerekiyor ancak;) Paylaştığım ölçülerle yaklaşık 30-32 adet kaymakpare elde edebilirsiniz...

Malzemeler

  • 200 gr. kaymak,
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 4-4,5 su bardağı un,
  • Şerbeti için; Yaklaşık 2 su bardağı şeker,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • Üzeri için toz antepfıstığı
Yapılışı: Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp limon suyunu ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 8-10 dk. daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için kaymak ve sıvıyağı karıştırıp üzerine kabartma tozu ve kontrollü bir şekilde un ilave edip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayıp aralıklı olarak fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.  İlk sıcaklığı çıktıktan sonra yaklaşık fırından çıktıktan 7-8dk sonra iyice soğumuş olan şerbeti üstlerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Antep fıstığı serpip soğuk servis yapıyoruz.
                              Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ