ZEYTİNYAĞLI KABAK SIYIRMA

zeytinyağlı kabak

Malzemeler:

  • 4 adet sakız kabak,
  • 1 adet soğan,
  • 2 yemek kaşığı pirinç,
  • Limon suyu,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • 1-2 tutam ince kıyılmış dereotu,
  • İsteğe göre 1-2 diş sarımsak
Yapılışı: Kabakları sebze soyucu ile uzunlamasına ince ince kesiyoruz. Çekirdekli kısımlarını kullanmıyoruz. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyip doğranmış soğanı hafif soteliyoruz. Üzerine  kabakları ve sonrasında pirinci ekliyoruz. Tuz, şeker, limon suyu ilavesi yapıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Su ilavesi gerekirse az miktar su ekleyebilirsiniz. Çok yumuşak olmayacak şekilde pişirip, ocaktan almadan hemen önce dereotu serpip, soğuk servis yapıyoruz.
                           Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ