Malzemeler:
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvıyağ,
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık,
- 3 adet elma,
- Tarçın,
- Un,
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Şeker, vanilya ve yumurtayı mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz. Kakao, un, tarçın ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Son olarak fındığı ekleyip karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba harcı döküyoruz. Elmaları soyup sekiz dilime ayırdıktan sonra üstlerine bıçakla uzunlamasına çizgiler yapıp kekin üstüne bastırmadan diziyoruz. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirip ilk sıcaklığı çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder