KAVALA KURABİYESİ
Adını Yunanistan'ın Kavala kentinden alan nefis bir kurabiye tarifi "Kavala kurabiyesi"
Osmanlı sonrasında ise mübadele döneminde ülkemize taşınmış bu lezzet.
Uzun süre tazeliğini koruyan kurabiyelerin yapımı ise diğer birçok çeşide göre biraz farklılık gösteriyor. Yapımda kullandığımız un ve bademi kavuruyoruz. Bu da kurabiyelere ekstra lezzet kazandırmış oluyor. Biraz uğraştırıcı olsa da bu sonuç için kesinlikle değer:)
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz badem
- 2 çay bardağı iri kırılmış kabuklu çiğ badem
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı vanilya
- 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Üzeri için 1 kase pudra şekeri
Yorumlar
Yorum Gönder