MUZLU YULAF EZMESİ


Malzemeler:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi,
  • 1,5 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı su,
  • 1,5 adet olgun muz,
  • 1 tatlı kaşığı silme tarçın,
  • 2 yemek kaşığı  bal,
  • Üzeri için ceviz, fındık, isteğe göre orman meyveleri ve bal ilavesi
Yapılışı: Süt, su ve yulaf ezmesini tencereye alıp kısık ateşte süt ve suyu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta muzları püre haline getiriyoruz. Soğuyan yulafa tarçın, muz ve balı ekleyip karıştırıyoruz. Damak zevkinize göre bal miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. Üzerine iri kırılmış ceviz, fındık ve meyve ilavesi yapıp servis yapıyoruz.
                       Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ