DAMLA SAKIZLI KURABİYE

sakızlı kurabiye

Malzemeler:

  • 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
  • Yarım paket vanilya,
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un,
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
  • Yarım çay kaşığından biraz fazla toz haline getirilmiş damla sakızı,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı: Yağ ve şekeri yoğurup kalan malzemeleri ekliyoruz. Unu kontrollü olarak ilave ediyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Damla sakızınız toz halde değilse dondurup havanda toz haline getirebilirsiniz. Sakızın keskinliğine göre miktarı biraz arttırıp azaltabilirsiniz. Çok fazla yapılan damla sakızı ilavesi kurabiyenizin acılaşmasına neden olabilir. Yoğurduğumuz hamurdan küçük toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dk. kadar rengi çok fazla sararmayacak şekilde pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca üstlerine pudra şekeri serpiyoruz
                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ