BALKABAĞI TRUFF

truf

Malzemeler:

  • 1 su bardağı balkabağı tatlısı püresi,
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz yada antep fıstığı,
  • 1 çay kaşığı vanilya,
  • Yaklaşık 16-18 adet petibör bisküvi,
  • Kaplamak için; 150 gr. bitter çikolata
 Yapılışı: Bisküvileri rondoda un haline getirip çikolata hariç tüm malzeme ile karıştırıp yoğuruyoruz.  Küçük toplar yapıp buzdolabında en az 1 saat bekletiyoruz. Sonrasında ise benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz. Donduktan sonra servis yapabilirsiniz. Kabak tatlınızın kıvamına göre ilave edilmesi gereken bisküvi miktarı değişkenlik gösterebilir. Bunun için bisküvi ilave etme aşamasını kontrollü olarak gerçekleştirebilirsiniz;)
                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ