KÖZLENMİŞ KARNIYARIK

karniyarik

Malzemeler:

  • 8-9 adet patlıcan,
  • 400 gr. kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet domates,
  • 2-3 adet yeşil biber,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber,
  • İsteğe göre maydanoz
  • Sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcanları yıkayıp ocakta közleme aparatı kullanarak közlüyoruz. Dilerseniz yağlı kağıt serilmiş fırında 200-250 derece arasındada közleyebilirsiniz. Çok fazla yumuşamayacak şekilde közleyip kabuklarını soyuyoruz. Fırın kabına alıp ortalarından yüzeyden olacak şekilde hafifçe bıçakla kesip açıyoruz. Üstlerine tuz serpiyoruz. Dilerseniz orta kısımlarına 1 er çay kaşığı tereyağı ilavesi de yapabilirsiniz. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp yağda soteliyoruz. Üzerine doğranmış biberleri ekliyoruz. Sonrasında kıymayı ilave edip kavuruyoruz. Tuz, baharatlar, salça ve küçük küpler halinde doğranmış domatesi de ilave edip 1-2 dakika daha pişirip patlıcanların orta kısımlarını bu harçla dolduruyoruz. Fırın kabının tabanını kaplayacak şekilde çok az su ilavesi yapıp üzeri kapalı olarak 200 derecede 15-20dk pişiriyoruz. Son 2-3 dk. üzerini açıp hafifçe kızarmasını sağlıyoruz. Dilerseniz pişim için eklediğiniz suya 1 tatlı kaşığı salça ilavesi de yapabilirsiniz.
                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ