VİŞNE SOSLU DAMLA SAKIZLI KUP

damla sakızlı muhallebi

Malzemeler:

  • 90 gr. tereyağı,
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik un,
  • Yarım litre süt,
  • Çay kaşığının ucuyla toz halde damla sakızı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Sosu için; 250 gr.  çekirdeği çıkartılmış vişne,
  • 1/4 su bardağı şeker,
  • 1 çubuk tarçın,
  • 1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı: Tereyağını eritip unu 1-2 dakika kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kalan muhallebi malzemelerini ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye tüm sos malzemelerini alıp orta ateşte vişneler yumuşayıp hafif kıvam alana kadar pişiriyoruz. İçinden çubuk tarçını alıp blender ile püre haline getiriyoruz. Ilık hale gelen muhallebiyi de çırpıp kuplara paylaştırıyoruz. Birkaç dk. sonrada üstlerine vişne sosunu ekleyip soğuyunca servis yapıyoruz.
                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ