AYVA TATLISI

ayva tatlisi

Malzemeler:

  • 3 adet ayva,
  • 1 adet çubuk tarçın,
  • 3-4 adet karanfil,
  • 12 yemek kaşığı toz şeker,
  • Yaklaşık 1 su bardağı su,
  • Yarım limonun suyu,
  • Üzeri için dövülmüş ceviz ve kaymak
Yapılışı: Derin bir kaseye su doldurup limon suyunu ilave ediyoruz. Ayvaların kabuklarını soyup iki parçaya kesiyoruz. Çekirdeklerini ve kabuklarından bir kısmını bir kenara ayırıyoruz. Soyduğumuz ayvaları kararmamaları için limonlu suya koyuyoruz. Daha sonra geniş bir tencereye ayvaları çukur yüzeyleri yukarıya bakacak şekilde yanyana diziyoruz. Herbirinin üstüne 2 şer yemek kaşığı şekeri ekliyoruz. Çubuk tarçın karanfil, ayva çekirdekleri ve 2-3 parça kabuk ilave ediyoruz. Suyunu da ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte ayvalar yumuşayıp, suyunu çekip, şerbeti kıvam alana kadar pişiriyoruz. 
Soğumaları için servis tabağına alıp, kalan şerbeti de üstlerine gezdiriyoruz. Soğuduktan sonra dövülmüş ceviz ve kaymakla servis yapıyoruz.
                              Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ