PORTAKALLI RÜZGAR GÜLÜ KURABİYE





Malzemeler:

  • 1 yumurta,
  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
  • 2 yeme kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 portakal kabuğu rendesi,
  • 1 yemek kaşığı kakao,
  • Aldığı kadar un,
Yapılışı: Yumurta, pudra şekeri, portakal kabuğu rendesi ve yağı karıştırıyoruz. Kabartma tozu, nişasta ve unu ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yarısına kakao ekleyip yoğuruyoruz. 2 adet kakaolu, 2 adet sade ufak yuvarlak hamurlar elde edip, aynı renk hamurları karşılıklı olacak şekilde bitişik tutup iki avucumuz arasında yavaş yavaş aynı yöne yuvarlayarak kurabiyelerimizin şekillerini oluşturuyoruz. 165 derece fırında hafif rengi değişene kadar pişiriyoruz.
              Detaylı yapılış videosuna   aşağıdan ulaşabilirsiniz.


                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ