SODALI ZEBRA KEK

sodali kek

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • 1 şişe maden suyu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao,
  • 2,5 su bardağı un

sodali kek

Yapılışı: Yumurta, vanilya ve şekeri mikserle 4-5 dakika kadar çırpıyoruz. Maden suyu ve yağı da ilave ediyoruz. Son olarak da elenmiş un ve kabartma tozunu katıp, tekrar mikserle çırpıp, klasik kek hamuru kıvamında bir karışım hazırlıyoruz. Hamurun yarısını başka bir kaba aktarıp kakao karıştırıp tekrar çırpıyoruz. Yuvarlak bir fırın kabının ortasına sırayla bir sade bir kakaolu hamurdan birer kepçe birbirinin üstüne gelecek şekilde, hamurlar bitene kadar döküyoruz.  Son olarak dilerseniz bıçak yardımıyla kenarlardan ortaya doğru, ortadan kenarlara doğru çizerek çiçek görüntüsünü elde edebilirsiniz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

-Kuru malzemeleri ilave ettikten sonra karışımı çok fazla çırpmamaya özen gösterin. Bu şekilde kekiniz daha çok kabaracaktır

  -Kekinizin pişip pişmediğini anlayabilmek için kekinize kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkıyor ve üstü istediğiniz kızarıklığa ulaştıysa kekiniz pişmiş demektir;)    
           Detaylı yapılış şekline aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz;)

                                                         

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ