ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA

poğaça

Malzemeler:
•Yarım su bardağı sıvıyağ,
•2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
•2 su bardağı ılık süt,
•1 yumurta (sarısı üstü için ayrılacak),
•1 tatlı kaşığı tuz,
•1 yemek kaşığı şeker,
•1 paket toz maya,
•Aldığı kadar un,
•İsteğe göre zeytin ezmesi
Yapılışı: Şeker, ılık süt ve mayayı maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Üzerine yumurta akı sıvıyağ ve tuzu ekliyoruz. Son olarak unu ilave edip hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hava almayacak şekilde kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz yaklaşık yarım saat. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp fotoğraftaki gibi dikdörtgen şekilde açıyoruz. (Açarken un kullanmıyoruz!) Üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını yada zeytin ezmesini sürüp 1 cm genişliğinde uçlarını kesmeyecek şekilde uzunlamasına kesikler yapıyoruz ve verev bir şekilde rulo yapıp gül böreği şekliğinde yuvarlıyoruz. Uç kısmı ise altına gelecek şekilde tepsiye aralıklı olarak diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 20-25 dk mayalandırıyoruz. 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun😊




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART