ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ


Malzemeler:
-200 gr. yumuşak tereyağı,
-Yarım çay bardağı sıvıyağ,
-1 paket vanilya,
-4 yemek kaşığı nişasta,
-6 yemek kaşığı pudra şekeri,
-2-3 su bardağı arası un,
-1 yemek kaşığı kakao,
-Üzeri için bitter çikolata, toz antep fıstığı, fındık
Yapılışı:  Un  ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakao ekleyip yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip 160 derecede  rengi değişmeyecek  şekilde pişiriyoruz. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp antep fıstığına yada fındığa bulayıp servis yapıyoruz.                                               Afiyet olsun:)

Dilerseniz detaylı yapılış videosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz👍



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ÇİKOLATALI MİNİ TART