PRATİK KREM KARAMEL

KOLAY KREM KARAMEL


Malzemeler:
-1 litre süt 
-1 adet yumurta 
-2 yemek kaşığı tepeleme un 
-2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 
-1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 
-1 paket vanilya 
-Karameli için 6 yemek kaşığı şeker

 Hazırlanışı: Karameli için şekeri tavaya alıp kehribar rengi alana kadar ocakta ısıtıyoruz.Krem karamellerimizi koyacağımız kapların tabanına yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar karamel koyup tabanın kaplanmasını sağlıyoruz.Muhallebi kısmı için vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilyayı ekliyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Paylaştırdığımız karamellerin üzerine muhallebiyi döküp 1 gece buzdolabında beklettikten sonra bir tabağa ters çevirip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART