KAĞIT KEBABI




Malzemeler:

  • Yarım kg. dana yada kuzu kuşbası,
  • 1 adet havuç,
  • 2 adet patates,
  • 1 su bardağı bezelye konservesi,
  • 1 adet soğan yada on onbeş tane arpacık soğan,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 adet domates,
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik,
  • Sıvıyağ,
Yapılışı: Et ve soğanları sıvıyağda kavurup, üzerine salçasını biraz su ekleyip etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız patates, havuç, domates, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip sebzeler pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz. En son bezelyesini ilave edip bir kaç dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz. Yağlı kağıttan kareler kesip ortasına yemeğimizden koyup, üstlerine kekik serpiyoruz. Fotoğraftaki gibi kenarlarını birkaç kat kıvırıp kapatıyoruz, üstlerine bir fırça yardımıyla su sürüyoruz. Fırın tepsisine de yaklaşık bir çay bardağı su döküp kağıt kebaplarımızı yerleştiriyoruz. 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
                                                       Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PASTANE USULÜ ÇİKOLATA SÜSLEMELİ KURABİYE