KIYMALI BABAGANNUŞ


Babagannuş farklı şekillerde yapılan bir meze,  benim yorumum da hem kıymalı hem yoğurtlu şekliyle:) 

Malzemeler:

  • 5 adet patlıcan, 
  • 2 adet kırmızı biber,
  • Yoğurt, 
  • 2 diş sarımsak,
  • 200 gr. Kıyma,
  • 1 adet ufak boy soğan,
  • Limon suyu,
  • 2 yemek kaşığı tahin,
  • Tuz, pul biber, toz biber,
  • Sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcan ve biberleri közleyip kabuklarını soyuyoruz. Ayrı bir yerde soğanı kavurup kıymayı ekleyip onuda kavuruyoruz, tuz ve toz biberini ilave ediyoruz. Yoğurt, sarımsak, limon suyu ve tahini bir kapta çırpıp, ezilmiş patlıcan ve biberlere katıyoruz. Dilerseniz tüm bu malzemeleri rondoda karıştırıp daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Bu karışımı servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş kıymayı döküyoruz. Tahin tadını daha yoğun almak isterseniz tahin miktarını arttırabilirsiniz.
                                                                      Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART