MİLFÖYLÜ ÇANAK KEBABI
Malzemeler:
- 6-7 adet milföy hamuru,
- 1 adet küçük boy garnitür,
- 1 adet kuru soğan,
- 3 parça antrikot yada 400 gr. kuşbaşı,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
- Tuz, toz biber, karabiber, pul biber, kekik,
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı: Antrikotları küp küp doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz. Üzerine doğranmış soğanı ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Salça, tuz ve baharatlarını, tereyağını ve birazda su ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra garnitürü katıp bir iki dakika daha pişiriyoruz. Etimizi ağız kısımları yağlanmış porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırıyoruz. Kapların boyutuna göre milföyleri merdane yardımıyla biraz açıp kapların üzerine kapatıyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında milföyler pişene kadar pişiriyoruz. Ters çevirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder