PASTANE USULÜ ÇİKOLATA SÜSLEMELİ KURABİYE


Malzemeler

  • 250 gr. yumuşak margarin,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • Ele yapışmayacak kıvamda olacak şekilde un,
  • Üzeri için, 100 gr. bitter çikolata, 100 gr sütlü çikolata
Yapılışı: Un dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp son olarak unu azar azar ekliyoruz. Ele yapışmayacak şekilde çok sert olmayan bir hamur elde edip, iyice yoğuruyoruz.  Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Önceden 170 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Renginin pembeleşmesine izin vermeden fırından çıkarıyoruz. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ince uçlu krema sıkma aparatına koyup kurabiyelerin üzerini süslüyoruz.
                                                                Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ