TAVADA PİZZA


Malzemeler:

  • 3 kahve fincanı un,
  • 1 yumurta,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • Tuz,
  • 3 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • Kaşar peyniri rendesi,
  • Hamur yüzeyini kaplayacak miktarda ketçap yada sulandırılmış salça,
  • Kekik,
  • Sucuk,
  •  Mısır,
  • 1 adet yeşil biber,
  • Yarım kapya biber,
  • Zeytin,
  • Beyaz peynir,
Yapılışı: Un, tuz ,yumurta , sıvıyağ, yoğurt ve kabartma tozunu karıştırıp, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru, yağlanmış büyük boy yapışmaz bir tencereye elimizi unlayarak her yerini kaplayacak şekilde yayıyoruz. Bir fırça yardımıyla ketçabı  her yerine sürüp, kekik serpiyoruz. Doğranmış malzemelerin tamamını  homojen bir şekilde ekleyip kaşar peyniri rendesiyle üzerini tamamen kaplıyoruz. 2-3 dakika harlı, 10 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
                                                                   Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ