ELMALI MUHALLEBİ



Malzemeler:

  • 1 litre süt,
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, 
  • 1 paket vanilya,
  • 4 yemek kaşığı un, 
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • Tabanı için; 3 adet elma, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, yarım su bardağı çekilmiş ceviz, 1 paket yulaflı bisküvi
Yapılışı: Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. İçine şekeri ilave edip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra içine ceviz ve tarçını ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Un haline getirdiğimiz bisküvileri bu harca ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı ilave edip çırpıyoruz. Kuplarımızın tabanına elmalı karışımları paylaştırıp üzerine muhallebiyi döküp tarçın ve cevizle süslüyoruz.
                                                                      Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ