ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTA


Malzemeler:


  • 1,5 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı silme un,
  • 2 yemek kaşığı silme nişasta,
  • 1,5 çay kaşığı vanilya,
  • 8 adet milföy,
  • 8-9 adet çilek,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • Üzeri için pudra şekeri,
Yapılışı: Milföyleri dilediğimiz bir kalıpla yada ortadan ikiye kesip, çatalla üzerine delikler açtıktan sonra önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede kıvam alana kadar pişiriyoruz. Daha sonra vanilyayı ekleyip çırpıyoruz. Soğuduktan sonra milföy hamurlarının üzerine krema torbasıyla sıkıp dilimlenmiş çilek koyup ikinci milföyü üzerine kapatıyoruz. Üstüne pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. 
                                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ