FIRINDA KREMALI PATATES


Tadını hafifletmek adına,  sadece  kremayla yapılan bu tarifi yarı süt yarı kremayla yapmayı tercih ettim. Dilerseniz süt kullanmayıp 1 paket krema da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates,
  • Yarım paket krema,
  • Yarım su bardağı süt,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • İsteğe göre kimyon,
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Patatesleri soyup mümkün olduğunca ince dilimler halinde dilimliyoruz. Tuz, karabiber ve dilersek kimyon serpip iyice harmanlıyoruz. Yağladığımız fırın kabına peş peşe hafif kaydırarak diziyoruz. Üzerine süt ve kremayı döküyoruz. 180 derece fırında patatesler yumuşayıp krema ve sütünü çekene kadar pişiriyoruz. Son olarak üzerine kaşar rendesini serpip kızarana kadar  fırınlamaya devam ediyoruz.
                                                             Afiyet olsun:) 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

PASTANE USULÜ ÇİKOLATA SÜSLEMELİ KURABİYE

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ