MANTARLI PİLAV


Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1,5 su bardağı su,
  • Yaklaşık 100 gr. mantar,
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
  • Bulyon yada tavuk suyu,
  • Tarçın, tuz, karabiber,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ,
Yapılışı: Mantarları fotoğraftaki gibi  ufak ufak doğrayıp suyunu salıp çekene kadar,  tavada kapağı kapalı olarak tuzunu ekleyip pişiriyoruz. Tuzlu sıcak suda beklettiğimiz pirinci suyu berraklaşana kadar iyice yıkayıp, süzüyoruz. Dolmalık fıstıkları sıvıyağda kavurduktan sonra pirinci ekleyip onu da kavuruyoruz. Daha sonra tereyağı ve 1,5 bardak kaynar suyumuzu tuz ve bulyonumuzu  katıyoruz. Suyunu biraz çektikten sonra mantar, tarçın ve karabiberi ekleyip kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ