NİŞASTALI BÖREK


Malzemeler

  • 3 adet yufka,
  • Yarım su bardağı nişasta,
  • 90 gr. eritilmiş tereyağı,
  • İç harçı için; 3-4 adet patates, 1 adet ufak boy soğan, tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: İç harcı için patatesleri haşlayıp, ezip püre haline getiriyoruz. İçine rendelenmiş soğan tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bir tane yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürüyoruz. Onun üzerine de bir süzgeç yardımıyla nişastadan homojen bir şekilde serpiyoruz. Yufkayı ikiye katlayıp aynı işlemleri üst kısımda tekrarlıyoruz. Uzun kenara patatesli harçtan yayıp rulo yapıyoruz. 4-5 cm genişliğinde kesip, üstlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz. Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra 185 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
                                               Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ