SALEPLİ ELMALI KURABİYE

Elmalı kurabiye
Malzemeler:


  • 200 gr. Oda sıcaklığında margarin yada tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 paket toz salep,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım su bardağı pudra şekeri,
  • 1 yemek kaşığı  dolusu yoğurt,
  • Un,
  • İç harcı için; 4 adet elma,
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • Tarçın
Yapılışı: Tüm hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayacak ama yumuşak kıvamlı olacak bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Şekerini ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.  Limon sıkacağının çukur kısmını streç filmle kaplayıp hamurdan bir miktar alıp kalıba koyup bastırıyoruz. İçini elmalı harçla dolduruyoruz. Tabanını da hamurla kapatıp şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye ters çeviriyoruz. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar rengi çok değişmeyecek şekilde pişiriyoruz. Daha sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
                                    Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ