ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ

Havuç salatası

Malzemeler:


  • Yarım kg. havuç,
  • Yarım çay bardağı pirinç,
  • Yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • İsteğe göre küçük boy soğan,
  • Tuz,
  • Üzeri için dereotu yada nane
Yapılışı: Havuçları soyduktan sonra fotoğraftaki gibi ince uzun kesiyoruz. Soğanı doğrayıp zeytinyağında soteledikten sonra havuçları ilave edip bir iki dakika daha soteliyoruz. Tuz ve pirinci de ekleyip. 1-1,5 çay bardağı kadar su ilave edip kapağı kapalı olarak  kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekince kıvamına göre su ilavesi yapabilirsiniz. Pirinçler yumuşayınca servis tabağına alıp dereotu yada naneyle soğuduktan sonra servis yapıyoruz. 
                                             Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ