MİLFÖY POĞAÇA

milföy börek

Malzemeler: (12 adet için)

  • 4 adet dikdörtgen milföy hamuru,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • İçi için beyaz peynir,
  • Üzeri için susam
Yapılışı: Dikdörtgen milföy hamurlarını üç eşit parçaya ayırıyoruz. Elimizle hafifçe açıp iç malzemeyi ortasına koyuyoruz. Uçları açık kalmayacak ve hamurlaşmaması için altında çok katlı olup toplanmayacak şekilde kapatıp hafifçe yuvarlıyoruz. Üzerine sıvıyağla karıştırdığımız yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiyoruz. Önceden 185 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
                            Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ