ÇİKOLATALI MİNİ TART

tart

Malzemeler: (14-15 adet)

  • 120 gr. soğuk tereyağı,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri,
  • Yarım paket vanilya,
  • Gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su,
  • Çikolata dolgusu için; 1 paket krema (200ml),
  • 140 gr. bitter çikolata
Yapılışı: Tereyağı, un ve pudra şekerini rondoda ekmek kırıntısı görünümü alana dek karıştırıyoruz. Bu karışımı bir kaba alıp üzerine vanilya ve yumurta sarısını ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 20 dk. dinlendiriyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp yağlanmış tart kalıplarına elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Kenarlarının yüksek olmasına ve kalıbın şeklini almasına dikkat ediyoruz. Üzerine çatalla delikler açıp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çikolata dolgusu için kremayı ocakta ısıtıyoruz ama kaynatmıyoruz. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alıyoruz üzerine ısıttığımız kremayı döküp çikolatalar eriyip homojen bir karışım oluşana kadar karıştırıyoruz. Pişip kalıptan çıkarttığımız tart hamurlarının ilk sıcaklığı çıkınca çikolata dolgusunu içlerine dolduruyoruz ve kıvam alması için soğumaya bırakıyoruz.
                           Afıyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ