GONCAGÜL BÖREK

gül böreği


Malzemeler: ( 12 adet börek için)


  • Yarım çay bardağı su,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • 3 yufka,
  • İçi için 1 kase beyaz peynir,
  • İsteğe göre maydanoz,
  • Üzeri için yumurta sarısı,
  • Susam, çörek otu
Yapılışı: Su, sıvıyağ, un ve kabartma tozunu bir kapta çırpıyoruz. Yufkayı artı şeklinde kesip 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her parçanın ortasına parmaklarınızı bastırıp bir miktar döndürüyoruz.  Sıvı karışımdan 2-3 yemek kaşığı yufkaya döküp, ortasına iç harcını koyup kenarlarını kapatıp ters çeviriyoruz. İster muffin kalıplarına isterseniz de tepsiye yerleştirebilirsiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 
    Detaylı yapılış videosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz😊
                              Afiyet olsun:)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART