CHEESECAKE DOLGULU COOKIES


cookies

Malzemeler:

  • 1 yumurta,
  • 1 çay bardağı esmer şeker,
  • Yaklaşık yarım çay bardağı toz şeker,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 125gr. eritilmiş tereyağı,
  • Yarım su bardağı parça çikolata,
  • Yaklaşık 1,5 su bardağı un,
  • Cheesecake dolgusu için; 1 paket labne (200gr.)
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı: Tüm cheesecake dolgu malzemelerini bir kasede karıştırıp, mikserle krem şanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye, krema sıkma torbayısla küçük bezeler şeklinde sıkıyoruz. Derin dondurucuda donduruyoruz. Kurabiye hamuru için şekerleri ve eritilmiş tereyağını şekerler eriyene kadar mikserle çırpıyoruz. Üzerine yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Unu da kontrollü olarak ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Hafifçe ele yapışacak kıvamda bir hamur elde etmeliyiz. Son olarak parça çikolataları ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içimizde açıp ortasına donmuş cheesecake dolgusundan bir adet koyup kapatıp yuvarlıyoruz. Aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 175 derece fırında yaklaşık 12-15 dk. kontrollü olarak pişiriyoruz.      Detaylı yapılış videosuna ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.                             Afiyet olsun:)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART