GARNİTÜRLÜ KAŞARLI TAVUK

kaşarlı tavuk

Malzemeler: (2-3 kişilik)
  • 3 adet piliç tava,
  • 1 küçük kavanoz garnitür,
  • 8-10 adet mantar,
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 3-4 yemek kaşığı su,
  • Tuz,
  •  Karabiber, pul biber, kekik,
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Piliç tavaları 2-3 parçaya kesip, yağ, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. fırın kabının tabanına tek sıra olarak tavukları yayıyoruz. Üzerine ince dilimlenmiş mantarları ekliyoruz. Onun üstüne ise garnitürü ekleyip, tekrar hafifce tuz ve baharat ilavesi yapıyoruz. 3-4 yemek kaşığı suyu da ekleyip üzerini folyo yada yağlı kağıtla hava almayacak şekilde kapatıyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 50-55 dk. pişiriyoruz. Daha sonra üzerini açıp kaşar rendesi serpip, kaşarlar eriyip kızarana kadar tekrar pişiriyoruz.
    Yapılış videosuna ise aşağıdan ulaşabilirsiniz
                              Afiyet olsun:)


                 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART