MİLFÖY AÇMA

zeytinli açma

Malzemeler:
  • Açma sayısının iki katı kadar milföy hamuru,
  • Her bir açma için 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi,
  • Açmak için az miktar un
Yapılışı: 2 li milföy hamuru birbirinden ayırmadan hafif un serpilmiş tezgahta yaklaşık 2 kat büyütecek şekilde açıyoruz. Uç kenarından 2 parmak boşluk bırakacak şekilde tüm yüzeye zeytin ezmesi sürüp, çok sıkı olmayacak biçimde rulo yapıyoruz. Rulonun tepe kısmında 1-2cm lik kısım hariç uzunlamasına ikiye kesip, örgü şeklinde hafif gevşek olarak sarıp yuvarlayıp uçlarını iyice birleştiriyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirıyoruz.
      Detayli yapılış şeklini ise aşağıdaki videoda bulabilirsiniz😊
                         Afiyet olsun:)


             


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART