KUMLU PASTA


pasta

Malzemeler:

  • 3 yumurta,
  • 3/4 su bardağı şeker,
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1,5-2 su bardağı un,
  • Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt,
  • Kreması için; 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 2,5 su bardağı süt,
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı,
  • 4 yemek kaşığı şeker,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 80 gr. bitter çikolata,
  • Üzeri için yarım paket kakaolu petibör bisküvi
Yapılışı: Keki için, yumurta ve şekeri mikserle 4-5 dk. çırpıyoruz. Üzerine sıvıyağ, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kakao kabartma tozları ve elenmiş unu kontrollü olarak ekleyip hafifçe çırpıp yağlanmış kelepçeli kek kalıbına harcı döküp 175 derece fırında pişiriyoruz. 
   Kreması için nişasta, süt, kakao ve şekeri bir tencerede kıvam alıp kaynayana kadsr pişiriyoruz. Daha sonra ocağı kapatıp tereyağı ve parçalanmış çikolataları ilave edip erimelerini sağlıyoruz.  
    İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine kürdanla delikler açıp 1 su bardağı soğuk sütle ıslatıyoruz.  Ilık hale gelmiş kremayı da üstüne yayıp en üstünü rondoda un haline getirdiğimiz bisküviler ile kaplıyoruz. 1-2 saat buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz..
                       Afiyet olsun:)

Yorumlar

  1. Blogunu takip ediyorum gerçekten çok başarılı tariflerin var, kumlu pastayı bende kaç gündür yapmak ıstıyorum. Yapınca siteme yükleyeceğim, sende benim yemek sitemi ziyaret edip bir yorum yazarsan benı cok mutlu edersin:)

    Elmalı kurabiye - http://yemek-ye.net/tarifler/elmali-kurabiye/

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim bilgileriniz için. İndirmeler için bekleriz indirimler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART