PORTAKAL SOSLU TART KEK


tart kek

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • Yarım su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı sıvıyağ,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi,
  • 1,5- 2 su bardağı un,
  • Sosu için; 1,5 su bardağı portakal suyu,
  • Yarım su bardağı su,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • Yaklaşık 1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı: Yumurta, vanilya ve şekeri mikserle 3-4 dk. çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ, süt, portakal kabuğunu ilave ediyoruz. Son olarak kabartma tozu ve kontrollü olarak unu ilave ediyoruz. Yumuşak tereyağı ile yağlanmış tart kalıbına harcı döküp önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Sosu için tüm malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıp kaynayana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkardığımız soğumuş kekin çukur kısmına sosu döküp istediğimiz şekilde dekore ediyoruz.
                                Afiyet olsun:)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART