ÇİLEKLİ HALKA EKLER


ekler

Malzemeler;

  • Hamur kısmı için; 1 su bardağı su,
  • 100gr. tereyağı,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 tatlı kaşığı şeker,
  • 1 fiske tuz,
  • 3 yumurta,
  • Kreması için; Yarım litre süt,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 3 yemek kaşığı nişasta,
  • 100 ml krema
  • Arası için; 8-10 adet çilek
  • Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı: Hamuru için su ve tereyağını bir tencerede kaynatıyoruz. Üzerine tuz, şeker ve unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dk. hamur toparlanana kadar pişirip, soğumaya bırakıyoruz. Sonrasında yumurtaları tek tek ekleyip blender yada mikser yardımıyla çırpıyoruz. Hamuru geniş uçlu krema torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak şekiller oluşturacak şekilde aralıklı olarak sıkıyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında sertleşip kuruyana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 1-2 noktadan kurdanla deliyoruz. Bu şekilde içinin de daha kolay kuruyup soğumasını sağlayarak hamurun yumuşamasını engellemiş oluyoruz. Kreması için, krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine kremayı ilave edip tekrar karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Krema torbasına doldurup, ortadan 2 parçaya kestiğimiz eklerlerin arasına sıkıyoruz. Üzerine çilek dilimleri ekleyip az miktar daha krema ekliyoruz. Son olarak üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Detaylı yapılış videosuna ise aşağıdan ulaşabilirsiniz


Deneyeceklere afiyet olsun şimdiden:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART