Yapılışı: Hamuru için su ve tereyağını bir tencerede kaynatıyoruz. Üzerine tuz, şeker ve unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dk. hamur toparlanana kadar pişirip, soğumaya bırakıyoruz. Sonrasında yumurtaları tek tek ekleyip blender yada mikser yardımıyla çırpıyoruz. Hamuru geniş uçlu krema torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak şekiller oluşturacak şekilde aralıklı olarak sıkıyoruz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında sertleşip kuruyana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra 1-2 noktadan kurdanla deliyoruz. Bu şekilde içinin de daha kolay kuruyup soğumasını sağlayarak hamurun yumuşamasını engellemiş oluyoruz. Kreması için, krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine kremayı ilave edip tekrar karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Krema torbasına doldurup, ortadan 2 parçaya kestiğimiz eklerlerin arasına sıkıyoruz. Üzerine çilek dilimleri ekleyip az miktar daha krema ekliyoruz. Son olarak üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Detaylı yapılış videosuna ise aşağıdan ulaşabilirsiniz
Babagannuş farklı şekillerde yapılan bir meze, benim yorumum da hem kıymalı hem yoğurtlu şekliyle:) Malzemeler : 5 adet patlıcan, 2 adet kırmızı biber, Yoğurt, 2 diş sarımsak, 200 gr. Kıyma, 1 adet ufak boy soğan, Limon suyu, 2 yemek kaşığı tahin, Tuz, pul biber, toz biber, Sıvıyağ Yapılışı : Patlıcan ve biberleri közleyip kabuklarını soyuyoruz. Ayrı bir yerde soğanı kavurup kıymayı ekleyip onuda kavuruyoruz, tuz ve toz biberini ilave ediyoruz. Yoğurt, sarımsak, limon suyu ve tahini bir kapta çırpıp, ezilmiş patlıcan ve biberlere katıyoruz. Dilerseniz tüm bu malzemeleri rondoda karıştırıp daha homojen bir karışım elde edebilirsiniz. Bu karışımı servis tabağına alıp üzerine kavrulmuş kıymayı döküyoruz. Tahin tadını daha yoğun almak isterseniz tahin miktarını arttırabilirsiniz. Afiyet olsun:)
Malzemeler : -200 gr. yumuşak tereyağı, -Yarım çay bardağı sıvıyağ, -1 paket vanilya, -4 yemek kaşığı nişasta, -6 yemek kaşığı pudra şekeri, -2-3 su bardağı arası un, -1 yemek kaşığı kakao, -Üzeri için bitter çikolata, toz antep fıstığı, fındık Yapılışı : Un ve kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakao ekleyip yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip 160 derecede rengi değişmeyecek şekilde pişiriyoruz. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp antep fıstığına yada fındığa bulayıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun:) Dilerseniz detaylı yapılış videosuna da aşağıdan ulaşabilirsiniz👍
Malzemeler: (14-15 adet) 120 gr. soğuk tereyağı, 2 su bardağı un, 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri, Yarım paket vanilya, Gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su, Çikolata dolgusu için; 1 paket krema (200ml), 140 gr. bitter çikolata Yapılışı: Tereyağı, un ve pudra şekerini rondoda ekmek kırıntısı görünümü alana dek karıştırıyoruz. Bu karışımı bir kaba alıp üzerine vanilya ve yumurta sarısını ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 20 dk. dinlendiriyoruz. Hamurdan küçük parçalar koparıp yağlanmış tart kalıplarına elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Kenarlarının yüksek olmasına ve kalıbın şeklini almasına dikkat ediyoruz. Üzerine çatalla delikler açıp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çikolata dolgusu için kremayı ocakta ısıtıyoruz ama kaynatmıyoruz. Bitter çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alıyoruz üzerine ısıttığımız kremayı döküp çikolatalar eriyip homojen bir karışım oluşana kadar karıştırı
Yorumlar
Yorum Gönder