BADEMLİ TATLI

hira tatlisi

Malzemeler:
•Oda sıcaklığında 120 gr. tereyağı,
•Yarım çay bardağı sıvıyağ,
•2 adet yumurta,
•2 yemek kaşığı pudra şekeri,
•Yarım paket kabartma tozu,
•1 çay bardağı badem unu,
•Un,
•Şerbeti için; 3 su bardağı su,2,5 su bardağı şeker,1 çay kaşığı limon suyu,
•Üzerini bulamak için irmik, isteğe göre bütün badem
Yapılışı: Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı biraz kısıp yaklaşık 10 dakika daha ocakta tutup soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için; yağ ve şekeri karıştırıyoruz, un dışındaki tüm hamur malzemelerini ekliyoruz. Son olarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yavaş yavaş unu ekliyoruz. (Şerbeti tam olarak çekebilmesi için hamurun yumuşak olması önemli!) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Heryerini irmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Dilerseniz üstlerine birer adet badem de batırabilirsiniz. Önceden 175dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çıktıktan sonra 4-5 dakika bekleyip, soğuğa yakın  şerbeti üstlerine döküyoruz. Şerbeti çekmesi için birkaç saat bekletiyoruz. Afiyet olsun:)     

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART