İRMİKLİ RULO BAKLAVA

irmikli rulo baklava

Malzemeler:
•12 adet baklava yufkası
•3/4 su  bardağı irmik
•1 çay bardağı şeker
•2 yumurta
•2 yemek kaşığı yoğurt
•100ml krema
•Yarım çay bardağı sıvıyağ
•1 çay kaşığı kabartma tozu
• Yufkalara sürmek için 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvıyağ,
•İçi için çekilmiş ceviz yada fındık
•Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
  
Yapılışı: Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Kaynatıktan sonra limon suyunu ekleyip 10-15dk. daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.  İrmikli karışım için; yumurtaları çırpıp, krema, sıvıyağ, şeker, irmik yoğurt ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Baklava yufkasından bir kat tezgaha serip üzerine tereyağı sürüyoruz. Üstüne 2 kat daha yufka koyuyoruz. İrmikli karışımdan az miktar tüm yüzeye sürüp ceviz serpiyoruz. Sıkı bir şekilde rulo yapıp 5 dk. kadar bekledikten sonra istenilen uzunlukta dilimliyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemleri yapıp, çok sık olmayacak şekilde tepsiye diziyoruz. Üstlerine eritilmiş tereyağı sıvıyağ karışımı sürüyoruz. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 5 dk. sonra tamamen soğumuş şerbeti üstlerine döküyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART