KREMA DOLGULU MİNİ TART

kremali tart

Malzemeler:
•120 gr. oda sıcaklığında tereyağı,
•1 yemek kaşığı yoğurt,
•2 adet yumurta,
•1 çay bardağı pudra şekeri,
•2 yemek kaşığı kakao,
•Yaklaşık 2-2,5 su bardağı un,
•Krema için; 2 yemek kaşığı un,
•2 tatlı kaşığı dolusu nişasta,
•2 su bardağı süt,
•1 yumurta sarısı,
•Yarım paket toz krem şanti,
•1 çay bardağı toz şeker,
•Kenarları için 80 gr. bitter çikolata,
•İsteğe göre antep fıstığı, fındık,ceviz


Yapılışı: Tereyağı, yumurta ve yoğurdu bir kaba alıp karıştırıyoruz. Üzerine un, şeker ve kakao karışımını ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru merdane yardımıyla iki yağlı kağıt arasında yaklaşık yarım santim kalınlığında açıp, kalıplara uygun ebatlarda kesip, yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirip, kalıbın seklini almasını sağlıyoruz. 175 derecede pişiriyoruz. Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeyi karıştırıp pişiriyoruz. Piştikten sonra toz kremşanti ekleyip çırpıyoruz. Krema torbasına doldurup, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Tartlar soğuduktan sonra ağız kısımlarını önce hafifçe çikolataya ardından fıstığa batırıyoruz. Daha sonra içlerine soğuyan kremadan dolduruyoruz. En üstünü dilediğiniz meyvelerle dekore edip servis yapabilirsiniz
                                                Afiyet olsun:)
        

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART