TULUMBA TATLISI

ev yapımı tulumba

Malzemeler:
•2,5 su bardağından bir parmak eksik un,
•1 su bardağı su,
•Yarım su bardağı sıvıyağ,
•1 fiske tuz,
•3 adet yumurta,
•Şerbeti için; 3 su bardağı şeker,
•2,5 su bardağı su
•5-10 damla limon suyu
•Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı: Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp, kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte koyu kıvamlı bir şerbet elde edene kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için ayrı bir tencereye su sıvıyağ ve tuzu alıp kaynatıyoruz. Üzerine unu ilave edip kıvam alana kadar 1-2 dk. kısık ateşte pişirip, soğumaya bırakıyoruz. Ilık hale gelince yumurta ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. (Hamur kıvamının profiterol hamurundan biraz daha yoğun kıvamlı olması gerekiyor) Geniş yıldız uç takılı krema sıkma torbasına hamuru alıyoruz. Tavayağ sıvıyağ koyup, soğuk haldeki yağa hamurdan eşit uzunluklarda sıkıp kısık ateşte kızarana kadar pişiriyoruz. (Eğer aynı yağda tekrar kızartacaksanız yağın soğumasını beklemeniz gerekiyor hamur kalmaması için tatlının). Kızaran hamurları sıcakken hemen soğuk şerbete atıp 1-2dakika bekletip servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

ORJİNAL PASTANE KURABİYESİ

ÇİKOLATALI MİNİ TART