BİSKÜVİLİ SARAY MUHALLEBİSİ


Malzemeler:
  • Yarım paket bebe bisküvisi,
  • 1 litre süt,
  • 8 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket vanilya, 
  • 50 gr. Tereyağı,
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 1 paket çikolatalı sos, 2 su bardağı süt
Yapılışı: Tereyağını eritip unu ilave ediyoruz. Biraz kavurduktan sonra şekeri ekliyoruz. Son olarak süt ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra vanilyayı katıp blender yardımıyla iyice çırpıyoruz. Ayrı bir tencerede çikolatalı sosu, daha kıvamlı olması için tarifinden yarım bardak eksik sütle yani yaklaşık  2 su bardağı sütle pişiriyoruz. Bebe bisküvilerini rondodan geçirip, un haline getiriyoruz. Muhallebilerin ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra fotoğraftaki gibi sırasıyla kuplara döküp servis yapabilirsiniz.
                                                         Afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KIYMALI BABAGANNUŞ

EKMEK SUFLESİ

PİTA EKMEĞİ