ÇİKOLATALI MİNİ CHEESECAKE
Malzemeler:
- Tabanı için; 1 paket burçak bisküvi, 60 gr. tereyağı,
- Kreması için; 400 gr. labne peyniri
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası,
- 1 paket 200 ml lik krema,
- 2 adet yumurta,
- Yarım su bardağı toz şeker
- Çikolata sosu için; 100 ml. krema, 120 gr. Bitter çikolata
Yapılışı: Bisküvi rondoda un halini alana kadar çekiyoruz. İçine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Silikon muffin kalıplarına bu karışımı paylaştırıp, düzleştirip iyice sıkıştırıyoruz ve donmaları için buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz. Kreması için labneyi şekerle bir iki dakika çırpıyoruz. Üzerine krema ve nişastayı da ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Son olarak da yumurtaları katıp birkaç dakika daha karıştırıyoruz. Kremanın çok sulanmaması için mikser kullanmıyoruz. Donmuş tabanların üzerine kremayı paylaştırıp , içine bir miktar su koyduğumuz tepsiye keklerimizi koyup, birçak dakika önceden 175 dereceye ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Bir süre dışarda bekletip buzdolabında en az 5-6 saat bekletiyoruz. Çikolata sosu için kremayı ısıtıp göz göz olmaya başlar başlamaz ocağı kapatıp içine çikolatayı atıp eritiyoruz ve keklerimizin üzerini bu karışımla kaplıyoruz. Cheesecake bir gün önceden hazırlanıp dolapta bekletilirse daha iyi sonuç alabilirsiniz:)
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder